Gelezen

China

Ik heb een fascinatie voor China. Een land waar ik – overigens – nog nooit ben geweest.  Begin 2018 volgde ik – met veel plezier – de documentaireserie ‘Door het hart van China’ van fotograaf Ruben Terlou. Kleine tipjes van sluiers werden opgelicht maar de serie deed de honger niet stille

In 2019 kocht ik het boek ‘China’s New Normal’ geschreven door Pascal Coppens. Wat volgde waren uiteenzettingen – en lessen – over het innovatieve China. Ik viel van de ene verbazing in de andere.

Op 1 oktober 2019 – vierde China de zeventigste verjaardag van haar Volksrepubliek. In 2019 nam ik een gesprek op met Pascal Coppens , de auteur van het boek ‘China’s New Normal’. In de podcast zal je leren dat innovatief China niet in definitie hetzelfde hoeft te zijn als deze Volksrepubliek. Dat is al een reden om naar Pascal Coppens te gaan luisteren. Waarom je nog meer naar de podcast moet luisteren en misschien ook het boek van Pascal Coppens moet lezen is wel om het feit dat je misschien meegesleurd gaat worden in een minder eng China dan die de media ons voorspiegelen. Daarbij is de vraag legitiem waarom we niet bang zijn voor de Facebook’s van deze wereld maar wel voor China?

Publicatiedatum: september 2019
Auteur: Pascal Coppens
ISBN: 9789463371841

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *