Anders leven, blog, Joost Heessels, Milieu

J-OO-ST

Mijn hoofd zit vol met ideeën. En daar ontsproot het blog J-OO-ST ook uit. Schrijven over veranderingen in de wereld. Maar hier zit ik – veelal – op een zolderkamer ergens in Heeze nabij Eindhoven. Met dus een hoofd vol creativiteit maar zonder content.

Tussen idee en uitvoering zaten deze keer precies vier dagen. Het aanvragen van een domein gaat snel en ach de vormgeving is ook niet zo spannend…. dan komt er een boostersprik en het besef dat er daarboven op die zolderkamer eigenlijk niet veel veranderd.

Veranderen
Ook kan ik niet schrijven dat ik geen vlees meer eet – Hallo, ik ben een mens, voortgekomen uit verzamelaars en jagers – want ik zou niet kunnen zonder dat stukje vlees. Ik laat mijn boodschappen ook niet bezorgen in glazen potten. Ten eerste niet omdat glazen potten en kleine kinderen geen match zijn, ten tweede omdat ik niet geloof dat de glazen pot de oplossing is en ten derde heb ik ook geen plaats voor al die lelijke potten bij elkaar.

Ik kan roepen dat ik de stilte omarm en ook dagen offline ben maar ik moet eerlijk zeggen dat het niet veel voorkomt uit angst voor piekergedrag.

Mijn wereld is in 2021 wel veranderd. De komst van mijn tweede kind heeft impact op mijn leven. Ik ben nu medeverantwoordelijk voor twee lieve fijne boefjes die ik wegwijs mag gaan maken op deze aardkloot en mag gaan leren wat leven is.

Natuurlijk geef ik ze mee dat de wereld niet onuitputtelijk is, dat we voor de natuur moeten zorgen en dat de bio-industrie een verkeerde kijk op onze voedselketen is. Varkensvlees is immers pas lekker als ze een ruig en wild leven hebben gehad maar om ze het te ontzeggen gaat mij te ver. Een mens heeft altijd vlees gegeten.

J-OO-ST gaat dus netjes terug de koelkast in. Tot het moment dat er wel iets te schrijven valt.