Heessels Verkent: Innovatief China

Ik heb een fascinatie voor China. Een land waar ik – overigens – nog nooit ben geweest.  Begin 2018 volgde ik – met veel plezier – de documentaireserie ‘Door het hart van China’ van fotograaf Ruben Terlou. Kleine tipjes van sluiers werden opgelicht maar de serie deed de honger niet stillen.  

Eind mei van dit jaar (2019) kocht ik het boek ‘China’s New Normal’ geschreven door Pascal Coppens. Wat volgde waren uiteenzettingen – en lessen – over het innovatieve China. Ik viel van de ene verbazing in de andere. Toen ik van de zomer bedacht had dat ik uit mijn comfortzone moest komen – en aan het podcasten zou gaan – stond Pascal Coppens dan ook boven aan mijn lijstje.  Het werd helemaal mooi toen Pascal Coppens ook nog eens mee wilde werken. Helaas voor mij passeerde er net een griepvirusje en met een nogal hese stem liet ik het interview doorgaan. Het resultaat is gelukkig beter dan ik had verwacht.

De timing van dit blog en bijbehorende podcast is – door toeval – ook erg goed gekozen. Afgelopen dinsdag – 1 oktober 2019 – vierde China de zeventigste verjaardag van haar Volksrepubliek. In de podcast zal je leren dat innovatief China niet per definitie hetzelfde hoeft te zijn als deze Volksrepubliek. Dat is al een reden om naar Pascal Coppens te gaan luisteren. Waarom je nog meer naar de podcast moet luisteren en misschien ook het boek van Pascal Coppens moet lezen is wel om het feit dat je misschien meegesleurd gaat worden in een minder eng China dan die de media ons voorspiegelen. Daarbij is de vraag legitiem, waarom we niet bang zijn voor de Facebook’s van deze wereld maar wel voor China?

De bijbehorende Podcast is te beluisteren via Anchor.fm en Spotify.

(Visited 22 times, 1 visits today)
JoostHeessels Geschreven door:

Joost denkt niet in bestaande structuren. Door het hebben van een vrije geest is hij in staat buiten de gebaande paden te lopen. Daarnaast heeft Joost een voorliefde voor innovatieve processen, informatiemanagement, communicatie, Marketing en media. Joost kan buiten naar binnen halen en vice versa. Daarnaast gaat hij uit van zijn eigen kennen en kunnen en van de kennis binnen een team. Joost functioneert het beste binnen een hecht team van medewerkers die samen één doel nastreven.

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *