Kleintje natuur

Gewoon in een struik ergens – in een straat – in Nederland.  Een klein rood stipje in een zee van groen. Geconcentreerd keek ik naar een stukje natuur op de vierkanten millimeter. Het kleine diertje niet bewust van de ontredderde wereld van wezens die meer dan ooit met de neus op de feiten worden gedrukt.

Even leek ook mijn wereld uitgeschakeld. Ik leek te ontwaken in het wonderland van Alice. Met het minuscule lieveheersbeestjes als mijn gids. Om door een gat in de heg in aanraking te komen met niet eerder waargenomen fenomenen. Vliegende herten strijdend voor een vrouwtje. Spinnen die goud sponnen en fazanten met een brief voor de koning.  En tussen dat alles door ontvouwde zich het verhaal van de natuur die terug pakte wat van haar gestolen was.

Het gehoest van een medemens bracht mij terug in de realiteit. Mijn afwezigheid bleef onopgemerkt. Mijn dagdroom mijn eigen waan. Niemand om mij heen had gezien wat ik zag. En het lieveheersbeestje werd weer een rood stipje in een groene zee.

(Visited 52 times, 1 visits today)
JoostHeessels Geschreven door:

Joost denkt niet in bestaande structuren. Door het hebben van een vrije geest is hij in staat buiten de gebaande paden te lopen. Daarnaast heeft Joost een voorliefde voor innovatieve processen, informatiemanagement, communicatie, Marketing en media. Joost kan buiten naar binnen halen en vice versa. Daarnaast gaat hij uit van zijn eigen kennen en kunnen en van de kennis binnen een team. Joost functioneert het beste binnen een hecht team van medewerkers die samen één doel nastreven.

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *